Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Search
Languages
Site Lisanını Seçin
Categories Menu
Şu an bu bloğun içeriği yok.
Login
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
CÝNSEL DUYGULARA (ÞEHVETE) KARÞI KOYMAK VE ONLARA DÝRE
(Devamı... | 16859 byte kaldı | yorumlar? | Puan: 0)
Islamic Rulings - Living Shariah Verdicts
Islamic Questions & Answers
CİNSEL DUYGULARA (ŞEHVETE) KARŞI KOYMAK VE ONLARA DİRENMEK
Ben, istekleri ve şehevî duyguları kendisine hükmeden 21 yaşında genç bir kızım. Bu duygularım beni rahat bırakmayıp beni şaşırtmakta ve beni başarısızlığa uğratıp canımı sıkmaktadır. Değerli hocam! Bu şehvetlerden ve şeytanî isteklerden nasıl kurtulabileceğimi bana bildirir misiniz.
Hamd, Allah Teâlâ'yadır.
Şehvet, insanların onun üzerine yaratılmış oldukları bir durumdur. Bundan kurtulmak mümkün değildir.Dolayısıyla müslümandan, şehvetten kurtulması istenmez. Müslümandan istenen şey, şehveti harama yönlendirmekten kaçınıp onu Allah Teâlâ'nın helâl kıldığı tarafa yönlendirmesidir.
Genç kızlardaki şehvet problemi şu iki adımda çözülebilir:
Birinci Adım:
Nefiste şehveti galeyana getirip onu hareket ettiren şeyleri zayıflatmak gerekir. Bu ise şunların yapılmasıyla olur:
AKLINA GELEN VESVESE VE DÜÞÜNCELERDEN RAHATSIZ OLAN KÝMSE
(Devamı... | 17002 byte kaldı | yorumlar? | Puan: 0)
Islamic Rulings - Living Shariah Verdicts
Islamic Questions & Answers
AKLINA GELEN VESVESE VE DÜŞÜNCELERDEN RAHATSIZ OLAN KİMSE
Ben, namaz kılarken veya güzel bir iş yapmaya niyetlendiğim zaman aklıma birtakım şeytanî şeyler gelmektedir.Namazda okuduğum âyetleri düşünmeye başladığım zaman aklıma şeytânî fikirler girmekte ve Allah Teâlâ'nın zâtı hakkında her türlü kötü öneri ve fikirler gelmektedir. Bunun için öfkelendiğimi hissediyorum. Allah Teâlâ'nın dışında tevbeyi kabul eden hiç kimsenin olmadığını da biliyorum. Fakat bu düşüncelerim yüzünden, Allah Teâlâ'nın zâtı hakkında aklıma gelen bu düşüncelerden daha kötü ve daha çirkin düşünce olmadığını hissediyorum.Namazdan sonra Allah Teâlâ'dan beni bağışlamasını diliyorum. Fakat bundan dolayı içimde bir sıkıntı duyuyorum.Çünkü ben, bu kötü ve çirkin düşüncelere son vermek istiyorum ama yapamıyorum.Bu düşünceler, namazımdan zevk almama engel oluyor ve namaz, kendimde uğursuz olduğum hissi uyandırıyor. Bu konuda bana öğüt ver misiniz?
Hamd, yalnızca Allah'adır.
Namazda ve namazın dışındaki kötü ve çirkin vesveseler,şeytandandır.Çünkü şeytan, müslümanı dîninden saptırmak ve onu iyilikten mahrum edip uzaklaştırmak konusunda çok gayretlidir.
Babaların eğitimde İslami açıdan sorumlulukları nedir, eğitim türünün özel mi yoksa resmi mi olması gerekir?
Bütün övgüler Allah’adır.
Çocuğun eğitilmesi şüphesiz hayatın kaçınılmazlarından biridir.Eğer hayatın kaçınılmazlarından biriyse nafaka vermek zaruridir. Buna göre ona öğretmelidir ancak bütün merhaleleri değil. Çünkü o orta veya lise merhalesinde yaşayabilir.
Özel okullar ve genel okulların hangisinin şer’i yönden daha faziletli olduğuna gelince belirli bir prensibin olduğunu sanmıyorum. Belki özel eğitim daha iyi olabilir. Belki de resmi okullar daha iyi olabilir. Bu müfredata ve eğitim ekibine ve takip edilen sisteme göre değişir.
Demokrasi sözünün İslam’dan alınma olduğunu işittim. Bu doğru mu? Demokrasiye teşvik etmenin hükmü nedir?
Bütün övgüler Allah’adır.
Birincisi:
Demokrasi Arapça bir kelime değildir. Yunancadan alınan bir kelimedir. İki kelimeden oluşmaktadır. Birincisi: Demos ve insanların hepsi veya halkı kast etmektedir. İkincisi: Kratıa ve yönetmek anlamına gelir.Anlamı ise: bütün insanların veya halkın yönetimi anlamına gelir.
İkincisi:
Demokrasi İslam’a karşı bir sistemdir. Çünkü kanun yapma yetkisini halka veya onların yerine (parlamento üyelerine) vekâleten vermektedir. Buna göre burada hüküm koyma Allah’ın dışında halkın veya onların yerine vekil olan milletvekillerinin olmaktadır. Burada ibret toplumun değil onların çoğunluğu esasına dayanır.